Ръст на туристите във всички дестинации

01.07.2014 | 11:29
по статията работи: Симеон Досев
Необходима е по-активна реклама, заяви Бранимир Ботев
Ръст на туристите във всички дестинации

Наблюдава се ръст на туристите в почти всички масови дестинации у нас. Това заяви в ефира на БНТ зам.-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. По думите му е необходима по-активна реклама на туризма и засилено маркетинг присъствие на туристическите борси и пазари, за да можем да реагираме своевременно, когато се тиражира не особено позитивна информация за страната ни.

На второ място именно сега е моментът да отправяме положителни послания, да присъстваме сериозно в медиите - както в българските, така и в чуждестранните, категоричен бе Ботев.

По думите на зам.-министъра с промените в Закона за туризма, който вече мина на първо четене в парламента, ще се уеднакви режимът за всички планински курорти у нас.

От концесионните такси 50% ще отиват в общините, които ще гиизползват за благоустрояване и други дейности, което пък ще даде сериозен тласък на планинския туризъм, убеден е Ботев.

Междувременно се очаква тази седмица консулската ни служба в Москва да издаде 200-хилядната виза за руски турист, съобщи зам.-министърът.

Той допълни, че това се случва 4 дни по-рано спрямо същия период на миналата година, което означава, че се движим с много бързи темпове. Има дни, в които само консулството ни в Москва издава по 6000 визи дневно, стана ясно от думите на Ботев.

Предстои страната ни да отвори консулство и в други градове и региони на Русия, като Санкт Петербург и Екатеринбург, коментира зам.-министърът.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...