Сидеров: Трябва да се изгонят чуждестранните инвеститори

20.02.2013 | 10:24
по статията работи: Теодора Пенева
В служебния кабинет трябва да влязат инициативните комитети на протестиращите, смята опозиционният лидер
Сидеров: Трябва да се изгонят чуждестранните инвеститори

В служебния кабинет не трябва да има нито един представител на вече управлявала партия, заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров пред БНТ преди подновяването на пленарното заседание в парламента. Преди прекъсването премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще депозира оставката на правителството.

Според Сидеров служебният кабинет трябва да даде политическа форма на исканията на протестиращите, за да може те да не затихнат. Затова в него трябва да влязат инициативните комитети на тези протести, както и хора, които изповядват техните идеи. Той добави, че някои от исканията на хората са част от политическата платформа на "Атака".

Партийният лидер коментира още, цитиран от Агенция "Фокус": "Моят съвет към тези, които излизат да протестират, е да концентрират енергията си и да излъчат способни за преговори организационни, инициативни комитети, исканията им да бъдат поставени и обсъдени и от страна на парламентарно представените партии, да се направи план-програма за действие на служебен кабинет, който президентът следва да назначи".

Волен Сидеров е на мнение, че трябва да се направи план-програма за следващо правителство и кабинет и да се потърси сметка от предишните управлявали, които са причинили всичко това. Необходимо е да се изгонят всички чуждестранни инвеститори и да се направи ревизия на приватизационните договори на 1990 г. насам.

"Трябва промяна на политическия и икономическия модел, връщане на ресурсите и икономиката в български ръце", заяви лидерът на "Атака".

Оставката на правителството коментираха още от ДПС и от "Движение България на гражданите". Мненията си изказаха още лидерът на "Синята коалиция" Иван Костов и този на РЗС Яне Янев. БСП обаче отказва коментар, докато депозирането на оставката не стане факт.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....