Сметките за парно на софиянци ще бъдат готови другата седмица

16.03.2009 | 18:47
по статията работи:
Отмененото поскъпване ще бъде отразено с отделна графа в сметките
Сметките за парно на софиянци ще бъдат готови другата седмица

Отмененото поскъпване на парното в София ще бъде отразено с отделна графа във февруарските сметки за парно, които потребителите ще получат и ще могат да платят в началото на следващата седмица. Лихвите, които са начислявани за януари, също ще бъдат приспаднати. Това каза пред БНР председателят на борда на "Топлофикация София" Георги Кадиев.

 "Клиентите на "Топлофикация-София" могат да видят сметките си със сигурност следващия понеделник. Сметката за февруари месец ще има графа, която ще се казва "Корекция на януарската сметка" и там ще бъде намалението на цената, която беше надплатена януари месец. При положение, че някой от клиентите е платил лихва за януари месец върху тази сума, която не е дължима, тази лихва ще бъде възстановявана обратно, отново на касите на Топлофикация-София", обясни Кадиев, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, ви че в края на миналата седмица стана ясно, че софиянци ще плащат по-ниски сметки за парно. Няколко дни от думите на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Валентин Иванов, че ще има известно забавяне при изготвянето на сметките за февруари. Като причина за забавянето беше посочена неяснотата  за това по какви цени ще се изготвят сметките.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.06   451 г. – Битка на Каталаунските полета: Войските на римския военноначалник Флавий Аеций спират ордите на хуна Атила. 840 г. – Руан е нападнат от викингите,...