Спад от 15% на експортните продажби на Китай

13.04.2015 | 11:15
по статията работи: econ.bg
Вносът в страната също е намалял
Спад от 15% на експортните продажби на Китай
Снимка: Sxc.hu

Спад от 15% на експортните продажби на Китай е отчетен през март. От друга страна вносът в страната също се е свил с около 13%, става ясно от официалните статистически данни. Според анализатори тези данни са тревожен знак за втората икономика в света и търсенето на пазарите в глобален мащаб, съобщават от БНР.

За третия месец на годината беше отчетен сериозен ръст на производствената активност на втората по големина икономика в света. Индексът на производствената активност (PMI) е нараснал до 50,1 пункта от 49,9 пункта през февруари. Прогнозите бяха за спад до 49,7 пункта. Границата от 50 пункта разделя експанзията от свиването на икономиката.

През ноември 2014 г. страната намали лихвените проценти на два пъти с цел да стимулират икономическата активност. Независимо от положителните резултати в началото на годината обаче анализаторите продължават да твърдят, че производствената активност в Китай остава слаба.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 25.09   1396 г. – Султан Баязид I разгромява кръстоносната армия на унгарския крал и император на Свещената римска империя Сигизмунд Люксембургски в Битката при Никопол, и...