Спорът за името на Македония няма да бъде решен до 9 юли

25.06.2008 | 14:53
по статията работи: econ.bg
На 9 юли Хърватия и Албания ще получат покани за влизане в НАТО. Гърция блокира поканата за Македония
Спорът за името на Македония няма да бъде решен до 9 юли


Спорът за името на бившата югославска република Македония няма да бъде решен до 9 юли. Tова обясни гръцкият външен министър Дора Бакоянис на американския си колега Кондолиза Райс. 9 юли е датата, на която Хърватия и Албания ще подпишат споразумение за присъединяване към НАТО, предава Balkan Insight. Ако спорът за името на Македония бъде решен, страната може да се присъедини към тяхната група.

Припомняме, че поканата за Македония беше блокирана от страна на Гърция, заради неуредените спорове за името на бившата югорепублика.

Американският държавен секретар Кондолиза Райс настоява Атина да покаже по-гъвкава позиция по отношение на спора за името продължил вече 17 години, коментира източник на изданието.

Очаква се в петък американският дипломат и наблюдател в ООН Матю Ниметц да посети Скопие, ден след визитата му в гръцката столица. Гръцките медии коментират, че Нимец може да предложи вариант на името – "Северна Македония", но експертите трябва да се произнесат преди да бъде взето каквото и да било решение.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.09   96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори. 1502 г. – Христофор Колумб достига...