Строят тенис кортове и фотоволтаици с пари по ПРСР

27.09.2010 | 12:30
по статията работи:
Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" подписа 19 договора по мярка 312 на програмата
Строят тенис кортове и фотоволтаици с пари по ПРСР

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева подписа изпълнението на нови 19 проекта на микропредприятия по Мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Договорите бяха връчени на кандидатите в петък - 24 септември. Общият размер на инвестициите по тях възлиза на 7.2 млн. лв., а на одобрената субсидия - на 4.9 млн. лв.

С договорираните средства по програмата ще се подпомогнат инвестиции за разнообразяване на земеделските дейности и икономиката в селски райони - като например изграждане на тенис кортове с обслужващи сгради, оборудване на строително микропредприятие, изграждане на автосервизни къщи и закупуване на автобуси за превоз на пътници в малки населени места, посочи Илиева. Сред подписаните проекти има и такива за селски туризъм, както и изграждане на фотоволтаици.

До 3 месеца след подписване на договорите, кандидатите могат да подадат заявки за авансови плащания до 50 % от одобрената субсидия. За целта фирмите трябва да представят пред ДФ "Земеделие" банкова гаранция в размер на 110% от одобрените средства за финансово подпомагане. 

От Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) по ПРСР в петък одобрение получиха и нови 8 проекта по двете общински мерки на програмата - 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 "Обновяване и развитие на населените места. Общините, които ще бъдат подпомогнати, са Златоград, Якоруда, Чирпан, Правец и Елена.

Основният предмет на одобрените инвестиции предвижда рекоснтрукция на канализационни и водопроводни мрежи, както и благоустройство на населените места чрез изграждане на детски площадки и обновяване на площади и паркове. За изброените общини по програмата е договорена 22.1 млн. лв. европейска субсидия, става ясно от информацията на фонд "Земеделие".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 03.06   350 г. – Римският узурпатор Непоциан, от Константиновата династия, се провъзгласява за римски император и влиза в Рим начело на тълпа гладиатори. 1098 г. –...