Съдът върна лиценза на "Лукойл"*

24.01.2012 | 10:55
по статията работи: Ралица Стоянова
Рафинерията и Агенция "Митници" сключиха споразумение
Съдът върна лиценза на "Лукойл"*
Снимка: Булфото

"Лукойл" и Агенцията "Митници" са сключили споразумение и рафинерията вече е с върнат лиценз от Софийския административен съд. Това стана ясно на днешното заседание по делото. "Лукойл” обжалваше решението на директора на Агенцията "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза за данъчен склад на "Лукойл Нефтохим" и на "Нефтен терминал "Росенец".

Споразумението задължава "Лукойл" да приведе в съответствие своите данъчни складове, информирмира БТА. Решението на Административния съд е окончателно. Делата са прекратени.

Целта на Агенция "Митници” да бъдат приведени в съответствие с изискванията на закона двата данъчни склада на "Лукойл Нефтохим Бургас” АД е изпълнена, заявиха в прессъобщение от АМ. От ведомството приемат с удовлетворение решението на САД, което потвърждава сключеното споразумение.

Лицензът на рафинерията беше отнет заради неспазване на изискванията на Наредбата за монтиране на измервателни уреди на всички входове и изходи на съоръженията, преработващи петрол в течни горива, които са акцизни стоки. Софийски административен съд обаче спря т. нар. предварително изпълнение на отнемането на лиценза, с което позволи на "Лукойл" да работи до окончателното произнасяне, дали разрешителното е отнето основателно.

На 16 януари 2012 г. Агенция "Митници" удостовери официално, че дейността на данъчния склад на комбината е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката в данъчен склад Нефтен терминал "Росенец". 

* Информацията е допълнена в 16:00 часа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...