Съдът оправда Николай Цонев по второ дело

13.06.2012 | 16:45
по статията работи: Петър Чернев
Бившият министър на отбраната беше обвинен, че като министър на отбраната се е разпоредил с целеви средства не по предназначение на фирма "Терем"
Съдът оправда Николай Цонев по второ дело

Върховният съд оправда (ВКС) Николай Цонев и по второ дело.

Той беше подсъдим за това, че като министър на отбраната, упражяващ правата на едноличен собственик на дружеството "Терем", се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.

Според обвинението Цонев е нарушил нормите като е увеличил капитала на компанията с над 38 милиона лева. По този начин е станало възможно постъпилите финансови средства да останат, вместо да се изплатят като дивидент за държавата. Споре прокурата на държавата не са били изплатени 19 млн. лв., информира БГНЕС.

Така на практика ВКС потвърждава втора оправдателна присъда срещу бившия министър, информира БТА. На 1 юни Цонев беше оправдан по дело за сключването на четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти. Те са били одобрени през 1999 г. Тогава военния министър от кабинета на Тройната коалиция бил шеф на дирекция "Управление на доставките".

Прокуратурата твърдеше, че чрез неизгодните сделки министерството е ощетено с 970 000 лева. Цонев имаше две оправдателни присъди и на долните две инстанции, информира Дарик радио. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...