С 2 месеца закъснява проект за водоснабдяване на Пловдив и 6 общини

09.02.2009 | 13:03
по статията работи:
Областният управител свиква нова среща по проекта през март
С 2 месеца закъснява проект за водоснабдяване на Пловдив и 6 общини

През декември миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, след провеждане на обществена поръчка, сключи договор с фирма Фейбъл Монсел ООД – клон България за изготвяне на идеен и технически проект : "Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от язовир "Въча". Оказва се, че фирмата е забавила изпълнението на проекта с 45 дни и на практика тепърва ще започне да работи. Това стана ясно днес по време на работна среща днес с фирмата-проектант, представители на ВиК-Пловдив и на шест общини, съобщиха от Областната администрация. Срещата трябваше да изясни как върви работата по проектирането на мега съоръжението, с помощта на което Пловдив и още шест общини от региона ще ползват за пиене чиста планинска вода.

"Изключително съм притеснен от факта, че те едва днес поставят въпроси, които трябваше да поставят още на втория ден след като спечелиха проекта", каза Областният управител Тодор Петков. Той изрази притеснението си от двумесечното забавяне и даде пример: "От фирмата-проектант чак днес поставиха въпроса откъде трябва да вземат пред проектните проучвания при положение, че те са готови и е ясно, че са в община Пловдив".

На срещата е станало ясно, че има неяснота и по това кой изготвя подробните устройствени планове на бъдещите водни трасета. Заради всичко това областният управител свиква втора среща в началото на месец март, на която ще присъстват и представители на МРРБ, който е възложител на проекта.

„Ще настоявам министърът на регионалното развитие да сформира със своя заповед работна група, която да координира всички тези действия и следи пряко за изпълнението на проекта „Въча”, заяви областният управител Тодор Петков.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...