Токът поевтинява с между 4 и 5%, отсече ДКЕВР

23.07.2013 | 16:50
по статията работи: Ралица Стоянова
ЕРП-тата имат възражения относно новите цени на електроенергията
Токът поевтинява с между 4 и 5%, отсече ДКЕВР

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предвижда поевтиняване на дневния ток за бита от началото на  август с между 4 и 5 на сто.

В рамките на открито заседание за цените в сектор "Електроенергетика" в ДКЕВР представители на дружествата изразиха недоволство от намалените от държавния регулатор разходи на компаниите, предаде БТА. Разчетите на комисията предвиждат електоенергията, доставяна от "ЧЕЗ Електро България" на битови клиенти, да поевтинее през деня с 4,4 на сто, а през нощта - с 6,02 на сто.  От ЧЕЗ възразиха срещу подхода за определяне на технологичните разходи и заявиха, че не се отчитат реалните нива.

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева призова от дружеството да представят в становището си и размера на търговските загуби.

Според проекта на ДКЕВР токът от "ЕВН България Електроснабдяване" ЕАД за бита трябва да поевтинее през деня с 4,12 на сто, а през нощта - с 6,82 на сто. "От 2008 г. до 3 март 2013 г. цената ни за разпределение е намалена с  21,66 на сто", каза Гочо Чемширов от дружеството. Той предложи регулаторният период да не бъде от две години, а от 1 юли 2014  г. да се направят нови, реални цени.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....