Търговци на лотарийни билети търсят помощ от Борисов

26.02.2020 | 18:00
по статията работи: econ.bg
Търговците на тютюневи изделия, обединени в Българската асоциация на търговците на тютюневи изделия (БАТТИ), са написали писмо на премиера, в което се оплакват от големи загуби заради закритите частни лотарии
Търговци на лотарийни билети търсят помощ от Борисов
Снимка: под лиценза на creative commons

Търговците на тютюневи изделия, обединени в Българската асоциация на търговците на тютюневи изделия (БАТТИ), са написали писмо на премиера, в което се оплакват от големи загуби заради закритите частни лотарии.

Те настояват да се намери начин фирмите да си възстановят парите, които са предплатили за станалите вече невалидни талони, които не са успели да продадат, съобщава "Сега".

В писмото се казва, че отнемането на лицензите на "Национална лотария" и "Лотария България" е поставило в затруднено положение близо 20 хил. търговци и доставчици на билети за търкане.

По оценки на асоциацията в мрежата има непродадени билети за 40-50 млн. лв.

Търговците разчитат на Борисов да намери начин да се уредят "тези търговски отношения" с мотива, че към датата на отнемане на лиценза на лотариите никой от търговците не е имал виновно поведение.

От "Национална лотария" уверявали търговците, че искат да им платят билетите, но не можели, защото сметките им били блокирани.

Малките търговци обмисляли протести и колективни искове както срещу "Национална лотария", ако не си получат парите, така и срещу държавата, че "непремерено и необмислено" е променила закона за хазарта.

Според променения закон за хазарта лицензите на двете лотарии бяха веднага отнети, а до края на годината двете фирми, които ги организират, имат ангажимент да унищожат билетите, които са вид ценни книжа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....