Търсенето на австралийското органично и биодинамично вино продължава да нараства през 2009 и 2010 г., въпреки че австралийската винена промишленост се изправя пред един от най-големите излишъци в историята. Докато големите производители в сектора страдат от най-тежката криза за последните две десетилетия, много производители на органични и на биодинамични вина отчетоха рекордни продажби през изминалата година. Техните продукти получиха международно одобрение от най-известните световни критици на виното и от изложения на вина.
„Признанието на виното ни на международно равнище потвърждава нашата отговорност да произвеждаме първокласно вино чрез устойчиви фермерски практики. Целта ни е да произвеждаме най-доброто, което природата ни позволи, като използваме стари фермерски принципи, смесени със съвременни техники на винопроизводство", разказва Алиса Харт, винар в най-старата органична винарна в долината Бароса - Hart of the Barossa. Компанията беше отличена с Международна награда за органично вино в Германия в началото на годината.
Род Уиндрим, винар и собственик на Krinklewood Biodynamic Wines в долината Хънтър допълва, че въпреки повишаване цената на бутилките им през 2009 година, продажбите продължават да растат, през ноември и декември дори са рекордно високи.