Фишове по пощата заменят наказателния паркинг

04.09.2014 | 08:00
по статията работи: Мина Стойчева
Все още няма избран метод за събирането на глобите
Фишове по пощата заменят наказателния паркинг
Снимка: Булфото

Шофьорите ще си отдъхнат от постоянните притеснения дали някой паяк не им е вдигнал автомобила и не им го е откарал в наказателен паркинг, заради което те трябва да плащат по 60 лв. Вече всички, които са спрели неправилно, ще получават фишове по пощата, съобщава в-к "Монитор".

В същото време обаче работещите в Центъра за градска мобилност ще бъдат запазени на служба. Тяхна задача ще бъде да заснемат неправилно паркиралите автомобили, като снимките ще бъдат прикачани към електронен фиш. Нарушителите ще трябва да заплатят глоба от 20 до 50 лв.  

"Това все още е една идея, която в момента доразвиваме, но тази практика се прилага успешно в много европейски градовеи най-вече в Лондон и Виена. Тя ще даде възможност и за много по-ефективен контрол от страна на служителите в целия град”, коментира Симеон Арнаудов, който е ръководител на Центъра за градска мобилност.

Освен това нововъведение ще бъдат предприети нови мерки за ограничаване на корупционните практики. 

"Все още не сме уточнили точния метод за събирането на глобите, но парите задължително ще отидат в общинския бюджет”, допълни Арнаудов. Все още не е ясно и как ще се събират сумите от неплатените фишове. Един от вариантите е те да се обвържат с местните данъци, а другият е да се събират от бирници.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...