Конкуренцията между хлебопроизводители свали цената на хляба във Велико Търново до рекордните 35 стотинки. Дъпмипгът е част от войната, която си обявиха производители от цялата страна.
„За нашите клиенти това трябва да звучи притеснително, защото трябва да се попитаме какво има в този хляб на тази цена", коментира за Pro.bg Жени Сапунджиева от Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в града.
От бранша са категорични, че средната цена на хляба трябва да е поне 80 стотинки. 23 стотинки струва само брашното, според хлебари. Всяка по-ниска стойност означава, че най-вероятно фурните пестят от данъци и осигуровки или влагат некачествени суровини.
Големите хлебопроизводители искат РИОКОЗ да провери условията на работа и суровините във всички фирми, които продават евтин хляб. Те настояват най-после да бъде приет и Закона за браншовите организации, който ще регламентира и контролира пазара на хляба.