Холандия: Google злоупотребява с лични данни!

02.12.2013 | 16:20
по статията работи: Момчил Лалев
Ще се решава дали срещу търсачката ще бъдат взети по-нататъшни мерки
Холандия: Google злоупотребява с лични данни!

Практиката на щатската интернет корпорация Google за комбиниране на данните, извлечени от всяка онлайн услуга на компанията, без съгласието на потребителите е в разрез със закона за защита на личните данни в Холандия, информира агенция "Ройтерс".

От холандската Агенция за защита на данните са поискали представител на интернет корпорацията да бъде поканен за изслушване, за да се вземе решение дали срещу търсачката ще бъдат взети по-нататъшни мерки, включително налагане на евентуални глоби.

"Google плете невидима паяжина от нашата лична информация без наше съгласие. Това е забранено от закона", заяви директорът на Агенцията за защита на данните в Холандия Якоб Констам.

В отговор на обвиненията на холандската агенция от Google заявиха, че потребителите на онлайн услугите на компанията разполагат с достатъчно подробна информация за начина, по който се обработват личните им данни.

"Нашата политика за поверителност на информацията е в пълно съответствие с европейското законодателство. Ние се ангажираме да окажем пълно съдействие на холандската Агенция за защита на данните до изясняване на случая и ще продължим да правим това и за в бъдеще", се казва в изявление на Google.

През март месец 2012 г. технологичният гигант въведе нови условия, засягащи потребителите на всички "облачни" услуги на търсачката. Това решение предизвика масови разследвания относно неприкосновеността на личната информация в редица европейски страни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...