Цената на биткойн рязко спадна

07.02.2014 | 15:30
по статията работи: Мария Стоянова
Mt.Gox временно забрани тегленията на виртуалната валута
Цената на биткойн рязко спадна

Един от най-големите сайтове за обмяна на биткойн (bitcoin) Mt.Gox временно спря всички тегления на виртуалната валута. В резултат на задържането цената на криптовалутата регистрира рязък спад в рамките на няколко часа, информира „Бизнес Инсайдър“.

В официалното изявление на Mt.Gox се казва, че екипът се опитва да премахне технически проблем, който тревожи някои от потребителите при транзакции с биткойни. Големият трафик при тегленията от сайта обаче възпрепятства усилията на специалистите при решаването на проблема.

За да се справят по-успешно със задачата, системата трябва да бъде в статично положение, т.е. да се спрат всички тегления през Mt.Gox. Това ще даде ясен поглед върху нещата, се казва още в официалното съобщение, достъпно на интернет страницата на компанията.

След като проблемът бъде разрешен, потребителите ще могат да продължат да използват платфрмата пълноценно. „Екипът ни ще премахне техническия проблем и ще предостави актуална информация на в понеделник, 10 февруари“, пишат още от Mt.Gox.

Междувременно цената на биткойн спадна рязко от 783 долара до най-ниската стойност за деня от 619 долара, сочи справка в BitcoinWisdom.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...