Цифровизацията се бави заради Брюксел

13.08.2013 | 11:45
по статията работи: Ралица Стоянова
Аналоговият сигнал няма да спре точно на 1 септември
Цифровизацията се бави заради Брюксел

Цифровизацията ще се забави заради ваучерите за декодери за социално слабите. Аналоговият сигнал ще спре след 1 септември след началото на цифровизацията. Това съобщи Мария Стоянова от Съвета за електронни медии.

Тя обясни, че аналоговият сигнал няма да спре точно на 1 септември, защото европейските чиновници в Брюксел не са успели да одобрят навреме програмата за предоставяне на декодери са социално слабите. Идеята за подпомагане с ваучери за декодери е въпрос, който първоначално е приет доста спорно в Брюксел, тъй като такъв подход не е прилаган в други европейски държави. 

Тогавашното правителство обаче е успяло да наложи убеждението, че трябва да се намери изход, за да не останат граждани изолирани от процеса на цифровизация и технологизация по финансови причини. Така двете страни са стигнали до този приемлив подход за раздаване на ваучери за декодери за социално слаби, обясни Стоянова, цитирана от агенция "Фокус".   

Срокът за изключване на аналоговия сигнал за ефирната телевизия в страната ще бъде удължен, докато не бъдат осигурени декодери за всички райони на страната, стана ясно преди седмица. От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обаче не се ангажираха с конкретни срокове за изключването на аналоговия сигнал. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...