Чакаме милиарди инвестиции от Китай

25.11.2013 | 09:03
по статията работи: Георги Георгиев
Източният гигант ще отпусне 10 млрд. долара за реализиране на проекти в държавите от Централна и Източна Европа
Чакаме милиарди инвестиции от Китай

Китайската страна обяви мерки за развитие на сътрудничеството със страните от централна и източна Европа. Според разчетите България чака милиарди долари инвестиции от Китай за подобряване на инфраструктурата, бизнес средата и екоклиматa, информира iNews.bg.

Премиерът Пламен Орешарски вече замина за Букурещ, където ще се състои втората Среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай. Форумът се провежда на 25 и 26 ноември, а първата среща в този формат се състоя през април 2012 г. във Варшава.

На срещата китайската страна обяви мерки за развитие на сътрудничеството със страните от ЦИЕ, между които отпускането на специална кредитна линия в размер на 10 млрд. долара за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите и екологично чистите технологии.

Парите ще бъдат използвани и за създаване на инвестиционен фонд, както и за насърчаване на китайските предприятия да създават икономически и технологични зони в страните от Централна и Източна Европа и др.

Предстоящата втора среща ще бъде съпътствана от икономически форум, в който се очакват над 1000 представители на страните-участнички.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...