Чакаме нов iPhone на 10 септември?

12.08.2013 | 09:05
по статията работи: Георги Георгиев
Тогава ще разберем дали Apple са ни подготвили и смартфон от по-нисък клас
Чакаме нов iPhone на 10 септември?

Щатският смартфон лидер Apple ще представи следващия си модел от иконичната серия iPhone на голямо събитие на 10 септември. За това съобщиха от AllThingsD, които се позоваха на свои анонимни източници.

Дебютът идва във важен момент за Apple, които продължават да правят много пари от iPhone, но са изправени пред глобално свиване на пазарния си дял поради силната конкуренция от евтините Android устройства и свирепата битка с големия си враг Samsung.

Сега един от ключовите въпроси е дали Apple ще приемат нова тактика, с която ще се прицелят във смартфоните от среден клас. Досега гигантът от Купертино предлагаше на потребителите с по-скромни доходи по-старите си модели на цени с между 100 и 200 долара по-ниски от тези на новия iPhone.

Медии и анализатори обаче усилено спекулират с възможността за появата на нов iPhone от по-нисък клас с пластмасов корпус, който ще бъде представен с основния наследник на iPhone 5. Някои очакват, че новият модел ще притежава и сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци след като миналата година Apple закупиха специалистите в областта Authentec.

В софтуерно отношение новия iPhone ще работи под следващата седма версия на операционната система iOS, която в момента се тества. Софтуерът ще включва радикална промяна в дизайна на менютата и иконите на iPhone. Той ще разполага и с ъпгрейднати функционалности като подобрена система за известия, по-добри възможности за организирането на снимките и допълнителни опции за разработчиците на мобилни приложения.

Новата iOS ще работи и на по-старите модели като актуалните в момента iPhone, iPad и iPod Touch.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 09.04   193 г. – Септимий Север е обявен за римски император. 1387 г. – Османският владетел Мурад I превзема Солун. 1413 г. – Хенри V е коронован за крал на...