Ще се разреши ли отново пушенето на закрито?

10.12.2012 | 09:48
по статията работи: Петър Чернев
Министър Атанасова категорично няма да подкрепи промените в Закона за тютюнопушенето
Ще се разреши ли отново пушенето на закрито?

Тази седмица в Народното събрание ще бъде разгледано евентуално смекчаване на тоталната забрана за пушене на закрито.

Изненадващо снощи премиерът Бойко Борисов смекчи изказванията си по въпроса:"В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”. Той се изказа в полза на отмяна на забраната и пушенето на закрито след 22 ч, но остави на депутатите да решат как да подходят, информира bTV.

Категорично няма да подкрепя промените в Закона за тютюнопушенето, които депутатите от Здравната комисия ще разгледат в четвъртък. Това заяви в студиото на предаването "Денят започва" на БНТ министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя се позова на мнението на експерти, че цигарите предизвикват редица сериозни заболявания и допълни, че няма да отстъпи от позицията си.

"С внесените за обсъждане в парламента промени в Закона за здравето се прави се опит да се възстанови старият режим на възможности за пушене в закрити обществени помещения". Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България” на радио "Фокус" председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.

Тя припомни, че съгласно старите разпоредби, които се предлага да бъдат върнати, се предвижда в заведенията да има зали за непушачи и зали за пушачи с определени изисквания към тях, а малките заведения да имат право да избират дали да са за пушачи или непушачи.

Предстои предложените промени да бъдат обсъдени на първо четене първо в здравната комисия, след това и в пленарна зала. Според Дариткова дебатите ще бъдат основно около въпроса „за” или „против” тютюнопушенето и припомни, че в рамките на този парламент този дебат ще се състои за трети път.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...