Яне Янев: Политическата мафия временно победи

20.02.2013 | 10:50
по статията работи: Теодора Пенева
Лидерът на РЗС заподозря БСП и ДПС в тайна договорка с енергоразпределителните дружества
Яне Янев: Политическата мафия временно победи
Снимка: iNews/ Радила Радилова

 

Лидерът на партия РЗС и председател на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев остро изкритикува обстоятелствата, довели до решението на премиера Бойко Борисов да депозира до обяд оставката на правителството.

"Проблемът е в системата, хората са срещу модела", коментира Янев пред БНТ. Той определи оставката на кабинета като временна победа на политическата мафия и добави: "Сега е моментът обществото да разбере защо някои предизвикаха това брожение и каква беше целта".

Лидерът на РЗС заяви, че съществува тайна договорка между опозиционните сили БСП и ДПС с ЕРП-тата у нас, вследствие на която умишлено са били увеличени цените на електроенергия.

Решението на Борисов Яне Янев определи като солиден и държавнически ход. "Сега е моментът да се види кой е на страната на народа и на държавността и кой е за запазването на този напълно сбъркан 23-годишен посттоталитарен модел", заключи той.

Според него парламентът трябва да направи няколко силни хода, като именно РЗС държи един от козовете. Запитан какво има предвид, Янев разкри само, че този ход е силен. "В България трябва да се случи възмездие. РЗС не е управлявала, не е била във властта и има моралното право да направи два-три силни хода", заяви той.

Освен това каза, че утре или най-късно в петък ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров. "Аз ще стигна докрай. Обещавам ви", беше категоричен Яне Янев.

Оцени статията:
3.00/3
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...