„Росатом“ и филипинската ABCI подписаха споразумение за строителство на мрежа от центрове за обработка на продукция

15.09.2017 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Рамковото споразумение е важна крачка по пътя на развитие на двустранното сътрудничество, основа за което е сключеният на 20 юни 2017 г. Меморандум за разбирателство между „Русатом-Международна мрежа“ и ABCI
„Росатом“ и филипинската ABCI подписаха споразумение за строителство на мрежа от центрове за обработка на продукция
Снимка: под лиценза на creative commons

Филипинската компания A Brown Company, Inc. (ABCI) и „Русатом Хелскеа“, дъщерна компания на „Росатом“, подписаха рамково споразумение за строителството на мрежа от центрове за обработване на продукция с използване на радиационни технологии във Филипините.

Подписването на документа бе в рамките на конференцията „Mindanao Business Conference 2017“ в присъствието на извънредния и пълномощен посланик на Русия във Филипините Игор Ховаев и президента на търговско-промишлената палата на Филипините ДжорджБарселон. От страна на „РусатомХелскеа“ Меморандумът бе подписан от заместник-генералния директор РустамРахматулин, а от филипинска страна – от президента на ABCI Роел Кастро. Основен презентатор на конференцията бе президентът на Филипините РодригоДутерте.

Рамковото споразумение е важна крачка по пътя на развитие на двустранното сътрудничество, основа за което е сключеният на 20 юни 2017 г. Меморандум за разбирателство между „Русатом-Международна мрежа“ и ABCI.

Партньорите определиха принципите на организиране на взаимодействието и по-нататъшното му разширяване при изграждането на мрежа от центрове на територията на Филипините. Използването на радиационни технологии ще позволи да се увеличи срокът за съхранение на продуктите, да се предотврати прорастването на зеленчуците, да се отстранят насекомите вредители, да се стерилизира медицинската продукция и да се предостави възможност за провеждане на редица научни изследвания. 

„Съвременните технологични решения и експертизата на „Росатом“ ще помогнат за по-нататъшното иновативно развитие на Филипините.За откриване на нови търговски възможности за различни индустрии“, отбеляза президентът на ABCI Роел Кастро.

Страните отбелязаха етапите за реализиране на проекта и потвърдиха намерението си да подпишат съществуващите документи за осъществяването му. Планира се договорът за подготвителните дейности за изграждане на центъра на избраната площадка да бъде сключен до края на 2017 г. Очаква се последващите договори, в това число за проектиране, производство, доставка и монтаж на основното оборудване, да бъдат подписани през 2018 г. 

По думите на генералния директор на „РусатомХелскеа“ДенисЧередниченко, тези стъпки свидетелстват за високото ниво на интерес към руските радиационни технологии на световния пазар. „Росатом“ е готов да развива във Филипините радиационни технологии, помагащи както за подобряване качеството на живот и здравето на хората, така и за развитието на съвременните промишлени технологии. Ние предоставяне технологично решение „до ключ“, заяви Чередниченко. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 16.07   622 г. – Пророкът Мохамед се премества от Мека в Медина, което се смята за начало на ислямската вяра и на ислямския календар. 1054 г. – В Константинопол...