Румънският регулатор разреши на „Евроинс“ да придобие портфейла на застрахователя на Пиреос банк в Румъния

05.07.2017 | 15:15
по статията работи: econ.bg
Двете страни се споразумяха за прехвърлянето на портфейла на 19 януари 2017 г.

Румънският регулатор разреши на „Евроинс“ да придобие портфейла на застрахователя на Пиреос банк в Румъния
Снимка: euroins.ro

"Евроинс Румъния“, част от една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс Иншурънс Груп" АД (ЕИГ), ще придобие портфейла с общозастрахователни полици на румънската ATE Insurance, собственост на най-голямата банка в Гърция - Пиреос банк, след като румънският финансов надзор (ASF) одобри сделката на 4 юли 2017 г. Двете страни се споразумяха за прехвърлянето на портфейла на 19 януари 2017 г.

„Придобиванията са част от стратегията на ЕИГ. Застрахователната ни група придоби няколко бизнеса в региона през изминалите години и ще продължи да проучва възможности в това отношение, както на пазарите, на които вече присъства, така и на нови“, коментира Михнеа Тобеску, изпълнителен директор на „Евроинс Румъния“.      

През 2016 г. „Евроинс Румъния“ регистрира около 22% ръст на премийния си приход спрямо предходната година до близо 200 млн. евро и 6.5 млн. евро печалба преди данъци. Комбинираната квота на разходите на компанията се понижи до 92%, което е доста под средното за сектора в Румъния равнище (100%). През първото тримесечие на 2017 г. румънското подразделение на ЕИГ увеличи премийния си приход с 47% на годишна база до 67 млн. евро.   

 

„Евроинс Румъния“ е една от водещите застрахователни компании в Румъния. Тя е част от „Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ), която е една от най-големите независими застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа с над 7% пазарен дял в региона. Компанията е фокусирана в предлагането на пълен набор застрахователни продукти  в областите: общо, здравно и животозастраховане.

Базираната в София група оперира в 7 европейски страни, като притежава дъщерни застрахователни дружества в 4 от тях - България, Румъния, Македония и Украйна. От 2014 г ЕИГ развива дейност и в Гърция. Групата обслужва повече от 2 млн. клиенти, има 1600 служители и годишни приходи в размер на 300 млн. евро. "Евроинс Иншурънс Груп" е дъщерно дружество на „Еврохолд България“ – водеща публична компания, чийто акции се търгуват на Българската фондова борса (БФБ) и Варшавската фондова борса (WSE). "Еврохолд България"  оперира в Централна и Югоизточна Европа с фокус  върху небанковите финансови услуги и управлението на активи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 18.01   532 г. – В Константинопол въстанието Ника, насочено срещу високите данъци и корупцията при император Юстиниан I, е потушено жестоко от войниците на Велизарий, избити...