1355 км. пътни проекти са били реализирани за една година

03.07.2014 | 12:15
по статията работи: Мина Стойчева
Министър Терзиева коментира, че приоритет на МРРБ са пътищата в малките населени места
1355 км. пътни проекти са били реализирани за една година

Общо 1355 км. пътно трасе са били изградени за една година. Това става ясно от представения отчет за работата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за изминалата една година от управлението на кабинета Орешарски. Според данните в него това е била дължината на всички завършени пътни проекти, възлизащи на 871 млн. лв.

Информацията в доклада показва още, че 270 км. второкласни и третокласни пътища са били рехабилитирани със средства от Европейския фонд за регионално развитие. Общо 900 км. на стойност от 1,4 млрд. лв. са в процес на реализиране.

В изпълнение на програмата "Транзитни пътища 5" през тази година продължава обновяването на още около 500 километра национални пътища.

Към днешната Министерство на регионалното развитие вече не е само министерство на магистралите, каза регионалният министър Десислава Терзиева, предаде iNews.

По нейните думи МРРБ се фокусира върху развитието на ВиК сектора и техническата инфраструктура. Заедно с това приоритет на институцията са пътищата в малките населени места, както и ограничаването на различията между регионите.

През предходните четири години се задълбочиха диспропорциите между отделните региони и не се отделяха почти никакви средства от Държавния бюджет за по малките пътища”, коментира Терзиева. Тя подчерта, че това се е променило през последната година, като за пътища втори и трети клас са били отделени 50 млн. лева.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 19.06   1269 г. – кралят на Франция Луи IX постановява всички евреи, които не носят отличителния знак Звездата на Давид да заплащат глоба. 1829 г. – Руско-турската...