15 кандидат-консултанти за удължаването на живота на V и VI блок на "Козлодуй"

11.04.2011 | 16:48
по статията работи:
До момента в бройката се включват 7 чуждестранни и 8 български компании
15 кандидат-консултанти за удължаването на живота на V и VI блок на "Козлодуй"

Към настоящия момент 7 чуждестранни фирми (западноевропейски, руски и американски) и 8 български фирми са закупили тръжни документи за участие в обявената от АЕЦ "Козлодуй" обществена поръчка за "Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на блокове V и VI на АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи пресцентърът на централата.

Към този момент в съответствие с разпоредбите на Закона за обществените поръчки възложителят няма право да огласилицата, закупили документация. Основните изисквания към кандидатите са общодостъпни и са обявени в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Срокът за закупуване на документация е 09 май 2011 г.  Заявления за участие се приемат до 19 май. На 20 май подадените заявления ще бъдат разгледани от комисия, определена със Заповед на изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД.

Кратка хронология:

  • На 15 юли 2010 г. Съветът на директорите на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД взема решение за стартиране на процедура на договаряне с обявление на тема "Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй".
  • На 21 септември 2010 г. "АЕЦ Козлодуй" ЕАД изпраща пакета документи за одобрение от принципала "БЕХ" ЕАД за даване на разрешение за обявяване на процедурата.
  • На 13 януари 2011 год. принципалът "БЕХ" ЕАД издава разрешение на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД за обявяване на процедурата с ограничен бюджет.
  • На 17 февруари 2011 г. процедурата е обявена в Регистъра за обществени поръчки, Държавен вестник и Официален вестник на Европейската комисия. Документацията е публикувана и в Интернет сайта на Агенцията за обществени поръчки и в сайта на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 12.06   1444 г. – Подписан е Адрианополският мир, който слага край на първия поход на Владислав III Ягело и Янош Хунияди за прогонване на османските нашественици от...