EPIC: Търсим надеждно решение за спасяването на КТБ и за укрепване на банковия сектор

09.10.2014 | 21:04
по статията работи: Мария Стоянова
Финансовият консултант, представляващ акционерите, търси и нови инвеститори
EPIC: Търсим надеждно решение за спасяването на КТБ и за укрепване на банковия сектор

Финансовият консултант EPIC, избран да представлява акционерите в Корпоративна търговска банка (КТБ), търси решения, които да отговарят на най-добрия интерес на КТБ и подкрепя усилията за укрепване на стабилността на банковия сектор у нас, който в момента изпитва сериозни проблеми. Това се казва в съобщение, изпратено до медиите.

От писмото става ясно също, че EPIC акцентира и върху привличане и представяне на нови инвеститори, които да осигурят свежи пари за КТБ, независимо от настоящите акционери.

Финансовият консултант подчертава също, че не участва в каквито и да било сделки, свързани с активи, притежавани от Бромак или Цветан Василев.

Публикуваме пълният текст на съобщението без редакторска намеса.

"Ангажираност на EPIC по отношение на КТБ

Във връзка с последните събития, свързани с Корпоративна търговска банка (КТБ), EPIC има удоволствието да направи следното изявление:

В качеството си на независим консултант, EPIC е упълномощен от основните акционери на КТБ, Генералния държавен резервен фонд (SGRF) на Оман и Бромак, да осигури професионална подкрепа, насочена към намиране на надеждно решение за спасяването на КТБ. Този мандат включва и привличането на нови инвеститори. За тази цел EPIC е упълномощен да представлява гореспоменатите акционери пред Българската народна банка и други български органи по всички въпроси, свързани с процеса на преструктуриране на КТБ (вкл. Търговска банка Виктория).

EPIC търси решения, които да отговарят на най-добрия интерес на КТБ, неговите служители, клиенти и акционери и подкрепя усилията за укрепване на стабилността на българския банков сектор, който в момента изпитва сериозни проблеми. В момента основната ни дейност е насочена към подобряване на диалога между участващите страни, в това число българските държавни органи, международните институции и акционерите на КТБ. Същевременно, EPIC поставя акцент и върху действията си за привличане и представяне на нов(и) инвеститор(и), които да осигурят свежи пари за Банката, независимо от настоящите акционери на КТБ.

Всички действия на EPIC са свързани само и единствено с КТБ, като фондът не участва в каквито и да било сделки, свързани с активи, притежавани от Бромак или г-н Василиев."

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 01.06   193 г. – Римският император Дидий Юлиан е убит на третия месец от своето управление. 1778 г. – Основан е град Мариупол в днешна Украйна. 1792 г. –...