EVN представи обновената сграда на школата по изкуства към читалище „Искра 1860“ в Казанлък

09.11.2016 | 16:55
по статията работи: econ.bg
Сградата е част от четирите проекта, които получиха финансиране по програмата „ЕVN за България“ през 2016 г.
EVN представи обновената сграда на школата по изкуства към читалище „Искра 1860“ в Казанлък

На 8 ноември 2016 г. в гр. Казанлък се състоя символичната церемония по представяне на обновената сграда на школата по изкуствата „Емануил Манолов“ към Народно читалище „Искра 1860“. Сградата беше обновена по програма „EVN за България 2016“. 

Проектът е на стойност над 12 400 лв. като безвъзмездното финансиране, предоставено от ЕVN България е в размер на над 11 000 лв. В рамките на проекта беше монтирана нова външна дограма, изкърпена и боядисана западната фасада на сградата и др. Обновителните дейности бяха извършени през лятото на 2016 г. 

На церемонията присъстваха г-н Робърт Дик, регионален мениджър на EVN, г-жа Жанет Стойчева, член на съвета на директорите на EVN Електроснабдяване, г-н Васил Самарски, председател на читалище „Искра 1860“, г-жа Гинка Щерева, обществен посредник на Казанлък, представители на община Казанлък и др. Ръководството на EVN България получи и поздравителен адрес от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Дейностите за енергийна ефективност в сградата ще подобрят условията за обучение на над 200 деца. В рамките на програмата ученици от гр. Казанлък се обучават и в рационално използване на енергията. 

Реализираният проект в гр. Казанлък е един от четирите, които бяха избрани от общо 77 кандидатствали по програма „EVN за България“. Другите осъществени проекти са:

• фотоволтаична система и пиезопътека в горско училище в гр. Смолян, изпълнител: местно сдружение „FunintheMountain“

• смяна на осветление в детско отделение на МБАЛ „Пловдив", изпълнител: неформална група от физически лица „Добротворци"

• смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в гр. Пловдив, изпълнител: сдружение „Паралелен свят“

Общата стойност на всички четири проекта е над 41 500 лв. Програма „EVN за България“ е предоставила над 38 000 лв. от средствата. 

EVN България стартира програмата в началото на 2016 г. като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето.Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

„ЕVN за България“ за 2016 г. е второто издание на програмата. Първото издание през 2015 г. беше посветено на корпоративното доброволчество от страна на сътрудниците на компанията, които осъществиха 60 акции в 28 населени места в Югоизточна България. Над 420 сътрудници се включиха в доброволчески акции с подкрепата на компанията. Така бяха подпомогнати центрове за настаняване от семеен тип за деца, домове за възрастни хора, центрове за деца с увреждания, детски градини, училища, бежански център, читалища, театър, музеи и др. Техните постижения са публикувани на интернет страницата на компанията на следния линк.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 24.02   303 г. – Император Диоклециан издава указ за преследване на християните в Римската империя. 1303 г. – Битката при Рослин, част от Първата война за независимост...