PR бизнесът е най-важният елемент от маркетинг микса по време на COVID-19

29.07.2020 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Александър Дурчев, Елена Вълчева, Илияна Захариева и Максим Бехар заедно с близо 100 души онлайн дискутираха „Има ли нужда PR бизнесът от PR“
PR бизнесът е най-важният елемент от маркетинг микса по време на COVID-19
Снимка: M3 Communications Group, Inc.

Професията на PR специалиста често е криворазбрана, но именно по време на световна криза като сегашната се доказва първостепенната ѝ необходимост. Около това мнение се обединиха водещи PR експерти от комуникационния бранш, сред които Илияна Захариева – Председател на БДВО и Директор „Корпоративни комуникации“ в А1, Александър Дурчев – CEO на All Channels Communication, и  Максим Бехар – CEO на M3 Communications Group, Inc., по време на онлайн форум на тема „Има ли нужда PR бизнесът от PR“.

Събитието бе втората от поредицата онлайн дискусии, организирани от M3 College – първия лицензиран онлайн колеж за PR у нас. Целта на събитията на колежа е да поставят фокус върху ред важни въпроси, свързани с PR индустрията, да стимулират развитието на комуникационния бизнес у нас и да допринесат за практическата насоченост на образованието. В тази втора дискусия с PRовокативната тема „Има ли нужда PR бизнесът от PR“  взеха участие още Елена Вълчева – CEO на Janev & Janev, и Росен Бъчваров – Директор „Комуникации и протокол“ в НАП и преподавател в М3 College.

Близо 100 души се присъединиха към онлайн форума и се включиха в дискусия на живо за ролята, значението и имиджа на PR професията в XXI век. Целият запис от събитието можете да гледате тук.

„Няма по-добър PR за PR бизнеса от този на добрите PR практики и проектите, които реализираме. В етиката, креативността и морала, който ние, PR компаниите, влагаме във всеки комуникационен проект се вижда истинското лице на PR индустрията и нейната особено важна роля днес“, коментира Максим Бехар, изпълнителен директор на М3 College и M3 Communications Group, Inc. – водещата PR компания у нас. Той допълни, че бизнесът все повече ще се нуждае и ще инвестира в PR, защото именно по време на световна криза като сегашната, се вижда, че той е водещият елемент в маркетинг микса.

Според Илияна Захариева, Председател на БДВО и Директор „Корпоративни комуникации“ в А1, „кризата с COVID-19 успя да докаже, че PR-ът има основна функция, а не е в поддържаща роля на рекламата“. По думите ѝ в PR сектора решенията са по-бързи, гъвкави и адаптивни, а чрез правилните послания PR специалистите могат да овладеят всяка комуникационна криза.

Александър Дурчев – CEO на All Channels Communication, сподели виждането, че има три основни стъпки, които всеки PR специалист трябва да следва днес, за да се нарече професионалист: 1) да създава качествено съдържание, 2) да преценява и избира правилно медиите и каналите, които ще използва, за да предаде посланията си, 3) да спазва висок морал, докато прави това.

Елена Вълчева – CEO на Janev & Janev, и Росен Бъчваров – Директор „Комуникации и протокол“ в НАП и преподавател в М3 College, също изразиха мнението, че силата на PR-a e в честната и открита комуникация и способността да предвижда тенденциите и да се адаптира към промените.

M3 College, първият лицензиран център за професионално образование по PR у нас, също следи тенденциите, като има амбицията и да ги създава. Затова през май месец тази година колежът премина в удобен, изцяло онлайн формат и в момента предлага серия от ексклузивни курсове, в които обучаващите се имат възможност да разберат повече за развитието за съвременните комуникации, да се запознаят с най-актуалните PR тенденции и да се докоснат до уникални казуси от практиката. Програмата покрива теми като корпоративен PR, създаване на съдържание, инфлуенсър маркетинг, изграждане на бранд, управление на социални медии, дигитален маркетинг и др. 

M3 College е създаден през 2004 г. и е първият лицензиран център за професионално обучение в областта на PR, маркетинг и бизнес комуникации в България. Колежът е представител на Manhattan Institute of Management и е част от M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България, и Hill+Knowlton Strategies, най-голямата PR корпорация в света.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 01.08   527 г. – Юстиниан I става самостоятелен владетел на Източната Римска империя. 902 г. – Арабите, оглавявани от династията Аглабиди, завладяват последната...