Българо-чешки бизнес форум с двустранни срещи, 09 март 2023 г., гр. София

09.03.2023

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира Българо-чешки бизнес форум с двустранни срещи, който ще се проведе на 09 март 2023 г. в гр. София.  Основен партньор на ИАНМСП при организацията на проявата е Министерството на промишлеността и търговията на Чешката република, Посолството на Чешката република в България и други местни чешки партньори.

Между България и Чехия съществуват традиционно добри търговско-икономически отношения, като Чехия е сред 15-те най-значими търговски партньори на страната ни в световен мащаб. Чешката република има силно отворена икономика и външната търговия, играе важна роля в стопанския живот на страната, а чешките компании имат репутация на надеждни партньори. Основните икономически сектори на страната се развиват в областта на автомобилната индустрия, авиационната промишленост, машиностроенето, екологичните технологии, електрониката и електротехниката, химическата и фармацевтичната промишленост, ИКТ, хранително-вкусовата промишленост, нанотехнологиите и др. В областта на иновациите се предоставят възможности на чуждестранни стартиращи компании да навлязат на чешкия пазар, като Чехия предоставя добро начало за интернационализация на техния бизнес.

Събитието на 9 март ще предостави възможност на представителите на български предприятия от следните сектори: ИКТ, включително облачни и мобилни технологии, гейминг технологии, киберсигурност, дигитално здравеопазване и технологии, агротехнологии и дигитално земеделие, финтех, роботика, електроника и електротехника и стартъпи да се запознаят с нови потенциални партньори, както и да осъществят преки контакти с предприятия от Чешката република. Предвижда се бизнесът да бъде запознат с актуалните постижения, проблеми и решения, пред които са изправени фирмите в тези области в съвременната динамична икономическа обстановка. Основната цел на проявата е да развие и задълбочи икономическата стабилност на предприятията от посочените сектори и да създаде подходящи условия за реализиране на доходоносни сделки и добри партньорства.

Каним ви да вземете участие в предстоящия Българо-чешки бизнес форум с двустранни срещи, който ще се проведе на 09 март 2023 г. в гр. София. При проявен интерес следва да бъде направена регистрация на профила на събитието на www.b2bconnect.bg или https://docs.google.com/forms/d/1dI728aVCezF5_TkzxDAhPQXLWCgelMpef9HZlrro8t4/edit в срок до 06 март 2023 г. Програмата на събитието и списъкът с чешките фирми ще бъдат изпратени допълнително на регистрираните.

Допълнителна информация може да бъде получена от Светла Запрянова на тел. 02 940 79 75 и от Томислав Атанасов на тел. 02 940 79 83.

Участието в събитието е безплатно и се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
Полезно от Мрежата
7sport.net