Заседание на ЕКОФИН с българско участие

21.06.2013

На 21 юни 2013 г. (петък) в Люксембург ще се проведе заседание на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). Това информират от пресцентъра на Министерството на финансите (МФ).

В дневния ред на заседанието влиза представянето за одобрение на проекти на препоръки на Съвета относно националните програми за реформи за 2013 г. към държавите членки и на становища по актуализираните програми за стабилност и конвергенция.

Очаква се финансовите министри да постигнат политическо съгласие по мерките за борба с ДДС измамите, включващо предложение за механизъм за бързо реагиране. На заседанието ще бъдат приети доклади на финансовите министри по данъчни въпроси в рамките на Пакта евро плюс и до Европейския съвет по данъчните въпроси. Ще бъде обсъдено и предложението за Директива на Европейския парламент и на Съвета за създаване на рамка за възстановяване и оздравяване на кредитни институции и инвестиционни посредници.

Финансовите министри от ЕС ще разгледат проекти на решения и препоръки на Съвета, свързани с процедурите за прекомерен дефицит в рамките на прилагането на Пакта за стабилност и растеж. Очаква се дискусия и предложение за решение за изпълнение на Съвета за предоставяне на финансова помощ на Португалия и Ирландия. За одобрение ще бъде представен и проект на препоръка от държавите-членки на еврозоната относно предложението на Европейската комисия за присъединяването на Латвия към валутния съюз.

Участие от българска страна ще вземе министърът на финансите Петър Чобанов.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив