ИАНМСП организира българско национално участие в Международната изложба на стоки и услуги от Китай – CHINA-CEEC EXPO NINGBO 2023

16.05.2023 - 18.05.2023
ИАНМСП организира българско национално участие в Международната изложба на стоки и услуги от Китай – CHINA-CEEC EXPO NINGBO 2023
Снимка: ИАНМСП

На 16.05.2023 г. бе открита Международната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа, 16-20 май 2023 г., гр. Нинбо, Китай.

Изложбата се организира под патронажа на Министерството на търговията на Китай, Общинското правителство на гр. Нинбо и Правителството на провинция Джъдзян, Китай.

Сътрудничеството между Китай и ЦИЕ обхваща различни области, включително икономика и търговия, култура, образование, младежки обмен, селско стопанство, туризъм, наука и технологии, здравеопазване и много други.

Като единственото институционално изложение на национално ниво, насочено към Централна и Източна Европа в Китай, темата на тазгодишното издание на  China-CEEC Expo бе „Задълбочаване на прагматичното сътрудничество и съвместна работа за бъдещето“. Правителствени служители, предприемачи, експерти и учени се обединиха, че зеленото партньорство представлява нова точка на растеж и ключов акцент за по-широко и по-практично двустранно сътрудничество.

На националния щанд, на изложбения комплекс на езерото “Dongquin” се представиха 7 български фирми, производители на вино, хранителни и козметични продукти, организирани от ИАНМСП:

ЛВК ВИНАРСКА ИЗБА БРЕСТОВИЦА

ВИНЕКС СЛАВЯНЦИ АД

БИО БЕНЯМИН ООД

БИОФРЕШ

Г & Г ФАРМ ЕООД

КАРДИНАЛ БАЙТС ООД

ЕВРОЮНИКО ЕООД

Петдневното изложение привлече повече от 3000 изложители, включително над 400 изложители от ЦИЕ и други европейски страни, които показаха над 5000 вида продукти, вариращи от селскостопански продукти, вина и козметика до интелигентно производство и търговия с услуги.

Изложбата China-CEEC Expo & International Consumer Goods Fair 2023 е от общ характер, като ИАНМСП организира за десети пореден път Българско национално участие на изданието през 2023 г.

На официална церемония на 16 май 2023 г., ИАНМСП и ЦНСССКЦИЕ получиха от организаторите от китайска страна отличия за най-добро сътрудничество.

На специално културно събитие бе представена класическа българска музика  от живеещите в Нинбо наши сънародници Владимир Цанев и Евгения Горанова-Бермудез.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
Полезно от Мрежата
7sport.net