Изложение "БиоМания 2011"

08.10.2011 - 31.10.2011

На 8 октомври 2011 година в Сливен ще се състои първото събитие, част от "БиоМания 2011" и кампанията под надслов "Октомври - месецът на биопродуктите". То ще бъде проведено в рамките Националното изложение по животновъдство в Сливен, на чието откриване ще присъства и Министърът на земеделието и храните Д-р Мирослав Найденов.

Кампанията под логото "БиоМания 2011" за популяризиране на биологичното земеделие и "биото" като начин на живот, ще обхване целия месец октомври и включва поредица от мероприятия в цялата страна, информират организаторите от МЗХ.

Събитието на "БиоМания 2011" в Сливен влючва провеждане "Ден на Редките местни породи", демонстрации как се произвежда сирене и кашкавал във фермата с дегустации, както и фотоизложба на редки местни породи и традиционни земеделски практики на фотографа Христина Етърска.

На 13 октомври (четвъртък) в Пловдививския аграрен университет ще се проведе "Ден на агроекологията" като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите. Събитието, което ще бъде открито от 11 ч. и ще продължи през целия ден, включва изложба - базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти от различни региони на страната.

Сред изложителите ще има биопроизводители на орехи и лешници от гр. Кърджали, на сусам, тахан и вино от района на Източните Родопи и Ивайловград. Ще бъдат дегустирани и специалитети от овче мляко от района на Момчиловци, биволски продукти (сирене, пъстърма и суджуци) от Русенски Лом, сокове и вино от арония от Русе, както и свежи и консервирани зеленчуци от градовете Пловдив и Пазарджик.

На 15 октомври ще се проведе празник на открито в столичния "Парк Заимов", където ще има изложение на различни български биопродукти, дегустации, игри и различни забавления.

Участието в празника е безплатно, а повече информация е достъпна на страницата на МЗХ - https://www.mzh.government.bg/MZH/bg/Home/BioMania.aspx, както и на Фондация "Биоселена" - https://www.bioselena.com/bg/news/view/52/.

Като част от "БиоМания 2011" на 17 октомври (понеделник) в Стара Загора ще се състои "Ден на агроекологията". В парка "Пети октомври" в града ще бъде разположен Информационен щанд на "БиоМания 2011", където ще бъдат раздавани информационни материали за биологичното земеделие в България, информират от МЗХ.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив