Шефът на Агенция "Митници" е подал оставка

28.05.2008 | 09:08
по статията работи: Петър Чернев
Оставката все още не е приета. Тримата заместници на Асен Асенов също са подали оставки
Шефът на Агенция "Митници" е подал оставка

Директорът на Агенция "Митници" Асен Асенов е подал оставка, която все още не е приета. Това съобщи бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров е предаването "Коритаров live" тази сутрин.

Той не уточни какви са мотивите за оставката на митническия ръководител, който заемаше този пост от началото на 2002-година, когато страната се управляваше от правителството на Симеон Сакскобургготски. Овчаров подчерта, че оставката още не е приета от министър Пламен Орешарски, но очаква това да стане факт в близките часове.

Заедно с с директора на Агенция "Митници" на Асен Асенов са подали оставка и заместник-директорите Георги Григоров и Александър Раков. Те са депозирали своите оставки пред министъра на финансите, съобщиха от министерството, цитирани от БГНЕС

Като причини в молбите за напускане са посочени успешната реализацията на основната задача за подготовка на митническата администрация за членството на страната в ЕС, повече от едногодишен опит на работа в условията на пълноправно членство в Евросъюза, както и натрупаната умора през последните близо 6 години и половина начело на митническата администрация на България.

Припомняме ви, че през последните два месеца в страната започна публично да се обсъжда идеята за обединението на Националната агенцията по приходите /НАП/ и Агенция "Митници".

Малко преди последните промени в правителството на Сергей Станишев, които бяха гласувани от парламента на 24 април, в пресата се появиха информации, че Асенов ще бъде сменен.

Снимка: в. "Дневник"

*информацията е актуализирана към 10:20
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 27.06   678 г. – Свети Агатон (по произход грък) е избран за римски папа на 100-годишна възраст. 1328 г. – Херцогиня на Бавария Елизабета Сицилианска се омъжва за...