Лятна буря удари София

04.12.2008 | 21:24
по статията работи: Петър Чернев
Падна ламаринена обшивка на един от терминалите на Летище София
Лятна буря удари София

Снимка: Дневник.bg

По сведение на администрацията на Летище София, заради силен вятър се е откъртила около 20 кв.м. от ламаринената обшивка на козирката на Терминал ІІ
. Това е станало в 19.10 часа тази вечер.

Козирката се намира в зоната на пристигащите, от външната страна на летището. Ламаринената обшивка е паднала на тротоара, съобщи Министерството на транспорта.

Няма пострадали пътници и служители на летище София. Не са нанесени други материални щети. Районът на инцидента е незабавно обезопасен. Движението на градския транспорт и на такситата е пренасочено по външното пътно платно. Извършен е оглед.

Изключително затруднено е движението по бул. „Цариградско шосе” и в двете посоки, предаде Агенция „Фокус”.

Колоната от автомобили по посока Орлов мост започва още от Полиграфическия институт. Интензивен е трафикът по посока „Младост”. Огромно задръстване има по бул. „Александър Малинов” и в двете покоси. Затруднено е преминаването през кръговото кръстовище на четвърти километър, като има колони от автомобили във всички посоки.

Голямо задръстване има по бул. „Синтяково” като причината е, че не работи светофарната уредба на кръстовището на ул. „Гео Милев” и бул. „Ситняково”. На моменти на това кръстовище се събират по 3-4 трамвая, защото автомобилите са върху линиите и затрудняват преминаването им. Пътните настилки са мокри и хлъзгави след падналия над столицата дъжд.

Строително скеле падна в резултат на поройния дъжд, предаде БГНЕС. Скелето се намира на сграда на ъгъла на улиците „Райко Алексиев“ и "Димчо Дебелянов".

Силно затруднено беше движението в столицата заради дъжда. Порой удави района на Сточна гара. Проливен дъжд, бурята и много силен вятър направиха улиците в района като река.

Наводнено е локалното платно на столичния булевард "Цар Борис ІІІ" от района на "Руски паметник" и "Пирогов" почти до пазар "Красно село". Има огромни задръствания по булеварда. Много вода се е събрала по улиците и в района на "Пирогов". В района на "Руски паметник" са се образували големи локви, които не успяват да се оттекат в канализацията.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...