Осъдиха по бързото производство 37 арестувани на протеста в сряда

15.01.2009 | 16:02
по статията работи: Лили Бончева
По данни на МВР, вчера са арестувани между 180 и 190 души
Осъдиха по бързото производство 37 арестувани на протеста  в сряда

37 души от задържаните вчера по време на протеста пред парламента са осъдени още снощи по бързото производство. Това съобщиха от Софийския районен съд, предаде Дарик радио.

Седем районни съдии се произнесоха по бързите производства снощи, образувани по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ), срещу граждани, арестувани по време на протеста. В края на работния ден вчера четирите дежурни състава, заедно с още трима наказателни съдии се отправиха към Първо, Четвърто и Пето РПУ, за да разгледат делата, заведени срещу 37 арестанти. За да се осигури бързо и ефективно съдопроизводство, ръководството на Софийския районен съд взе решение да изпрати съдиите в районните управления, тъй като конвоирането на задържаните до сградата на съда би отнело повече време и ресурс.

Девет от задържаните са признати за невинни. За виновни са обявени общо 27 души, като четирима от тях са наказани с глоба от 30 лева, осем – с глоба от 50 лева, девет – с глоба от 100 лева и петима – с глоба от 200 лева. Само един от задържаните е получил наказание пет денонощия арест в поделенията на МВР. Делото срещу едно от лицата, признато за виновно, е изпратено на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, тъй като момчето е родено през 1991 г.

По данни на МВР, вчера са арестувани между 180 и 190 души. Днес продължават останалите дела по Указа за борба с дребното хулиганство. Те се гледат в Първо, Трето, Четвърто и Шесто РПУ.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 25.06   891 г. – Арнулф Каринтски отблъсква викингите в битката при Лувен. 1503 г. – По време на четвъртата си експедиция до Америка Христофор Колумб претърпява...