Кола с военния министър катастрофира, пострада дете

15.04.2010 | 08:41
по статията работи:
Тази сутрин детето трябва да бъде изписано от болницата. Министър Ангелов заяви: "Усетих, че идва кола и инстинктивно се предпазих с ръка от удара".
Кола с военния министър катастрофира, пострада дете

Лек автомобил "Мерцедес" на Национална служба "Охрана" (НСО), в който се е возел военният министър ген. Аню Ангелов, катастрофира снощи на столичния булевард "България" на кръстовището при хипермакерт "Била".

При катастрофата има пострадало дете. То е било в джип, управляван от баща му.

Катастрофата е станала по вина на НСО. Автомобилът на службата е минал на червено, разказват очевидци, съобщи вестник "Труд".

Освен ранените пътници в двете коли - детето на задната седалка на джипа и министър Ангелов в лимузината, са пострадали и автомобилите. Смачкани бяха предната и задната дясна врата на колата на НСО. Най-вероятно от тази страна се е возел ген. Ангелов.

Предницата на джипа е смачкана до неузнаваемост. На покрива или на предното стъкло на колата на НСО е липсвала синя лампа, което би дало право на шофьора на министъра да пренебрегне правилата за движение.

Тази сутрин от Правителствена болница трябва да бъде изписано детето, което пострада при катастрофата. Самият министър, след като беше прегледан, напусна болница "Лозенец", като не успя да уточни, дали колата му е преминала на червен светофар, съобщава Pro.bg, цитирана от БГНЕС.

Катастрофата стана снощи минути преди 20 часа, когато черният "Мерцедес" на Националната служба за охрана пътува с военния министър към "Бояна". Правителствената лимузина не спира на червен светофар и при преминаването й през кръстовището, в нея се блъска джип, също марка "Мерцедес".

"Черният "Мерцедес" тръгна на червено да се качва към резиденцията и беше ударен от джипа, в който имаше дете", разказа очевидецът Теодор Хлебаров. При инцидента 4-годишното дете, пътуващо на задната седалка на джипа си удря главата и губи за кратко съзнание. "Бащата викаше, крещеше...Казваше "Убихте детето ми!", разказа още Хлебаров. Пострадалото дете беше откарано в Правителствена болница лично от нейния директор Любомир Спасов, който също пътувал по посока "Бояна". "Детенцето няма проблеми, няма наранявания и счупвания. Министърът има само охлузвания", обясни директорът на болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов.

Часове след инцидента пред Правителствена болница се събра почти цялото цивилно ръководство на военното министерство, за да се увери, че министърът не е пострадал сериозно. "Видях...по-точно, усетих, от дясната ми страна, че идва кола и инстинктивно се предпазих с ръка от удара", спомня си военният министър Аню Ангелов. Министърът обаче не можа да обясни, дали неговият автомобил е преминал на червено. "Трябва да кажат компетентните органи. Там е моят шофьор, разпитват и свидетели. Нищо не мога да кажа - от там директно дойдох тук", обясни Аню Ангелов в Правителствена болница.

Теодор Хлебаров обаче е категоричен: "По всяка вероятност беше на червено, защото джипът тръгна с останалите коли, а колата на министъра беше сама на кръстовището. Със сигурност караше много бързо."

Директорът на НСО Димитър Димитров беше повече от лаконичен и единствено заяви, че ще разпореди проверка, дали и защо шофьорът не е спазил Закона за движение по пътищата.

Това е поредният инцидент с автомобил на НСО. Само миналата година, в рамките на три месеца, два автомобила от премиерските кортежи катастрофираха.

През 2007 г. шофьор на НСО удари леко с кола майка с дете в количка, докато пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Свобода".

През 2002 г. зъболекарката Евгения Алексиева и двете й деца пострадаха в катастрофа след удар на тяхната "Хонда" с колата на тогавашния шеф на НСО ген. Димитър Владимиров.

Пак през 2002 г. шофьор на НСО помля със служебен "Хюндай" две таксита и рани трима души до столичния хотел "Принцес".

През 2001 г. шофьор на НСО уби на място жена на изхода на летище София.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...