Кадафи: Европа ще бъде залята от африкански емигранти

01.11.2010 | 07:30
по статията работи:
Според учени промените в климата, увеличаването на населението и строителството на язовири водят до смаляване на езерото Чад
Кадафи: Европа ще бъде залята от африкански емигранти

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви вчера, че към бреговете на Европа ще се насочат 30 милиона африканци, ако Старият континент не предприеме действия, за да спре климатичните промени, причиняващи постепенно пресъхване на езерото Чад, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според учени промените в климата, увеличаването на населението и строителството на язовири водят до смаляване на езерото, от което зависи животът на около 30 милиона души в околните държави.

"Ако езерото Чад пресъхне, близо 30 милиона души ще бъдат длъжни да емигрират в Европа. При най-лошия сценарий ние ще се сблъскаме с тях насред Средиземно море. Ако Европа не иска тези хора да емигрират, трябва да спаси езерото", каза Кадафи на международна конференция в столицата на Чад Нджамена.

Либийският лидер, който е отявлен критик на политиката на развитите държави към Африка, каза също, че бедността в региона кара местните хора да се присъединяват към ислямистки въоръжени групировки, действащи срещу западните интереси.

"Хората се включват в терористични актове, защото са в нужда и са бедни. Ако има проекти за развитие, те ще си стоят у дома и ще имат надежда", заяви той на среща на Комисията за басейна на езерото Чад, в която членуват Камерун, Централноафриканската република, Чад, Либия, Нигер и Нигерия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 21.05   1725 г. – Руската императрица Екатерина I учредява ордена "Александър Невски". 1840 г. – Нова Зеландия е обявена за колония на Великобритания. 1865...