Домът на Калина Илиева е бил претърсен

07.12.2010 | 16:17
по статията работи:
От дома на бившия шеф на ДФ "Земеделие" са иззети улики, които ще бъдат използвани по разследването, което се води срещу нея за използване на фалшива диплома
Домът на Калина Илиева е бил претърсен

Домът на бившия началник на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева е бил претърсен днес, съобщиха за БТА източници, запознати с разследването. От Софийската районна прокуратура заявиха, че засега няма да коментират процесуално-следствени действия.

Според БТА от дома на Илиева са иззети улики, които ще бъдат използвани по разследването, което се води срещу нея за използване на фалшива диплома.

В края на миналия месец от Министерството на земеделието и храните съобщиха, че дипломата на бившата шефка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е фалшива, като се позоваха на писмо от Висшия институт по техника и икономика в Берлин. Министърът на земеделието коментира тогава, че случаят с Калина Илиева е петно за родната администрация и обясни, че докато е заемала висшия пост, тя е засипвала с писма за нередности МВР, прокуратурата и Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Калина Илиева беше освободена от поста изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", след като роди, с което изненада дори земеделския министър. По думите на Мирослав Найденов тя била изпратила официално съобщение, с което съобщила новината. Преди това, няколко месеца тя представяла болнични листове за здравословно неразположение, припомня Дарик радио.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...