Летният сезон в Слънчев бряг започва с блокада на пътища

02.06.2011 | 11:10
по статията работи:
Планирано е пътят Слънчев бряг - Бургас да бъде затворен за два и три часа и на 11 и 21 юни
Летният сезон в Слънчев бряг започва с блокада на пътища

Туристическият сезон в Слънчев бряг и тази година започва със скандали между Съюза на собствениците и държавата в лицето на „Слънчев браг" АД. Хотелиерите отново ще затварят пътища с настояване да бъде обърнато внимание на исканията им. На 6 юни те ще блокират за час движението Слънчев бряг - Бургас в знак на протест срещу 12-годишното безхаберие на държавата по отношение на инфраструктурата на най-големия комеплекс по Южното ни Черноморие. Недоволството им е провокирано най-вече от т. нар. "инфраструктурна такса", която се налага да плащат на АД-то, в чийто активи попадат улиците и зелените площи в Сл. бряг. Според хотелиерите това е неправомерно, тък като за същото нещо им се налага да заплащат и данъци на община Несебър.

„12 години ходим по мъките с инфраструктурата на Сл. бряг и никой досега не ни обърна внимание. Това е безобразие предвид факта, че внасяме 12% от брутния вътрешен продукт на страната", заяви за Gramofona.com Георги Николчев от Управителния съвет на Съюза на собствениците. Той допълни, че при последното посещение на ресорния министър Трайчо Трайков в края на май са поискали среща, за да изложат позициите си пред него, но такава им е била отказана. Тогава от акционерното дружество ги обвиниха, че създават изкустен скандал и поставят ултиматуми на държавата, като така обслужват предимно частните интереси на ръководството си.

На въпрос дали от АД-то са потърсили диалог предвид обявения протест на хотелиерите, Николчев отговори отрицателно и допълни, че ще продължават с протестите, докато не им се обърне внимание, като постепенно увеличават часовете на блокадата. Планирано е пътят Слънчев бряг - Бургас да бъде затворен за два и три часа и на 11 и 21 юни. Хотелиерите ще продължат да затварят пътища въпреки настъпващия сезон.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...