Чужди дипломати искат ред в Слънчев бряг

09.06.2011 | 17:41
по статията работи:
Дипломатическият корпус бе запознат с инициативата за пръв път да се въведе контролен режим в комплекса,
Чужди дипломати искат ред в Слънчев бряг

Представители на Дипломатическия корпус в България се запознаха с новите мерки за ред и сигурност, които се въвеждат в най-големия курортен комплекс в страната - "Слънчев бряг". Пратеници на правителствата на няколко европейски държави се срещнаха специално с ръководството на „Слънчев бряг" АД в лицето на изпълнителната директорка Мария Михалева. Срещата е по инициатива на дипломати - от консулските служби и посолства на Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия и кралство Норвегия. Делегацията бе водена от директора на полицията в Бургас - комисар Милен Димитров, който взе участие в обсъжданията.

Дипломатическият корпус бе запознат с инициативата за пръв път да се въведе контролен режим в комплекса, да се приложи регламент за транспортната дейност, да се преустанови достъпът на криминалните таксита, на проститутки и крадци. Главните жертви на този контингент са именно чуждите граждани, почиващи в Слънчев бряг. Сведенията от официалните полицейски информации, за жалост, потвърждават тази вредна за туризма ни практика. В навечерието на новия летен сезон криминалните таксита, които рекетират и дори отвличат туристи се активираха, а престъпният контингент от цялата страна се е насочил към морето.

В Слънчев бряг бяха обсъдени мерките по осигуряване на сигурността и безопасността на туристите и мерките за предотвратяване на криминогенните прояви. Дипломатите бяха информирани подробно с промените в организацията за движение на автомобилите, които целят осигуряване спокойствието на туристите. Ограничава се възможността на всички превозвачи да извършват дейности по алеите на комплекса в пиковите часове. Ограничава се броят на такситата, които работят на територията на курорта и се въвеждат стриктни изисквания към тях за пределни цени, обозначителни знаци и др. Дипломатите споделиха, че това е особено важно за обслужването на почиващите. На туристите се препоръчва за всякакъв вид нарушения, от страна на таксиметрови шофьори, да сигнализират веднага. „Слънчев бряг" АД предоставя специален телефонен номер, на който туристи, хотелиери и туроператори могат да подават сигнали.

Всички действия на ръководството на Слънчев бряг са съгласувани и одобрени от МВР. Комисар Милен Димитров приветства инициативите по сигурността и заяви, че те ще помогнат изключително много на работата на полицията по постигане на необходимото ниво на безопасност на всички гости и туристи на многохилядния курортен комплекс.

Посланиците споделиха впечатленията си, че през този сезон Слънчев бряг е видимо по-чист, по-добре осветен и озеленен в сравнение с минали години. Разгледан бе ремонтираният мостик и бе изразено мнението, че той е интересен и полезен за туристите, с възможностите които дава за морски артакции и екскурзии. Чуждите представители бяха единодушни, че българските власти трябва да предприемат сериозни мерки за борба с незаконните обменни бюра и фирмите, които нелегално продават екскурзии на територията на комплекса, защото по този начин създават нелоялна конкуренция на лицензираните туроператори и ощетяват туристите с некачествени услуги.

Мнението за разчистване на комплекса от незаконните временни обекти и сергии и прилагането на съгласувана с МРРБ схема за търговия, също бе посрещната с ентусиазъм и категорично одобрение.

Страните се разбраха да координират действията си и имат комуникация при всяко подаване на сигнал за нарушение в консулските служби или посолствата. Сигналите постъпили в дипломатическите мисии ще бъдат своевременно отнесени към акционерното дружество, за да могат да бъдат предприети адекватни мерки.

За съжаление, усилията по привеждането на Слънчев бряг в законова рамка на експлоатация, среща силна съпротива от определени частни бизнес интереси, облагодетелстващи се от нерегламентирани услуги и печелещи от досегашния хаос в курорта.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...