АМ "Тракия" се строи по европейските стандарти

17.06.2011 | 13:03
по статията работи:
Излязоха резултатите от пробите на материалите, влагани в магистралата. Министър Плевнелиев поиска извинения от опозицията
АМ "Тракия" се строи по европейските стандарти

Автомагистрала "Тракия" се строи по европейски стандарт, а не върху пепел, както твърдяха преди три месеца от БСП. Това съобщи на специална пресконференция за обявяване на резултатите от пробите на магистрала "Тракия" в отсечката Стара Загора - Нова Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Това е 147-мата проверка на автомагистрала "Тракия". Тя е най-проверяваната магистрала в България, обясни Плевнелиев. Той допълни, че политиците у нас не спазват правилата и добави: Когато не си експерт, не се прави на такъв.

Последната проба на магистралата струва 6750 лв. на българските данъкоплатци. Това каза обясни още Плевнелиев. От своя страна директорът на ДНСК Милка Гечева обясни, че предходните 146 лабораторни изпитвания на материалите, влагани в строежа на магистралата, са извършени от изпълнителя и не са за сметка на държавата, предаде Агенция "Фокус". Всички протоколи от резултатите от пробите на магистралата ще бъдат изпратени на Европейската комисия, тъй като тя следи казуса.

Министърът поиска БСП и лично лидерът на партията Сергей Станишев, както и депутатът от левицата Димчо Михалевски да се извинят пред Брюксел, експертите, които работят по строителството на аутобана, и пред българския народ. Очаквам от един бивш министър-председател да познава правилата в България, а не да се разхожда с буркани с пепел, които нямат нищо общо с автомагистрала "Тракия" по телевизиите, допълни Плевнелиев.

Преди три месеца депутатът от БСП (Димчо Михалевски - бел.ред.), който е бивш зам.-министър на регионалното развитие, е взел проби не от трасето, което се строи от Стара Загора до Нова Загора, а от рудник, който се намира на 20 км от пътя, информира Dariknews.bg.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...