Шоу с ленти от откриване в парламента

17.06.2011 | 12:35
по статията работи:
Премиерът нямало да присъства на гласуването на вота на недоверие. Заръчал да бъдат раздадени подаръци на опозицията
Шоу с ленти от откриване в парламента

ГЕРБ ще отиде скоро в близкото минало, но политиката му лишава гражданите от европейска перспектива. Това се казва в декларация, която беше представена в пленарната зала от депутата от левицата Меглена Плугчиева. В позицията на социалистите беше разкритикувано усвояването на евросредства във всички министерства. По време на представянето на декларацията депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.

В отговор на критиките на БСП вицепремиерът и министър на финансите  Симеон Дянков посочи, че днес се открива музей на съвременното изкуство. Той подари на лидера на БСП Сергей Станишев и Лютви Местан от ДПС по едно парче от лентата от откриването на музея.

Днес е прекрасен ден за българското изкуство. Днес е прекрасен ден за българската култура. Преди около час отвори врати музеят за съвременно изкуство. За първи шпът от 30 години насам в България се открива нов музей с помощта на правителството и с еврофондове. Използвам възможността да ви поканя всички да посетите този нов музей. Също използвам възможността да подаря на лидерите на опозицията по едно парче от лентата за откриване на този музей. Те и в сънищата си не са си представяли, че в България може да се открие такъв музей. Сега това е реалност, обърна се от трибуната финансовият министър.

След него Михаил Миков от БСП репликира, че не Дянков не е казал къде е музеят. Канят ни на нещо, което никой не знае къде е, каза бившият вътрешен министър, цитиран от Dariknews.bg.

В залата се появи и министърът на културата Вежди Рашидов, който от трибуната се обърна към колегите си: Помолиха ме да дойда. Разбрах, че много голям интерес към културата има в парламента и не са знаели адреса на новия музей - "Черни връх" 2. Елате и вижте европейски музей. Колеги, не злоупотребявайте с тази дума - социално и музей. Тогава предлагам депутатите да не се хранят три пъти на ден, защото ще спестите много пари на държавата".

Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да отиде в парламента по време на вота на недоверие за провалената антикризистна политика. Той заяви по време на откриването на Музея на съвременно изкуство, че му е неприятно да ходи в парламента, предаде БНР.

Просто не са ми приятни да ги гледам и затова няма да отида да им го кажа в парламента и никаква политическа толерантност няма да имам към тях, категоричен бе Борисов. Той оприличи бившия премиер Сергей Станишев с гръцкия му колега Георгиос Папандреу.

Когато в наши съседни страни се лее кръв, в България откриваме магистрали, спортни зали и музеи, но в същото време това не се харесва на някои, които искат в България да има хаос. Ако не е това правителство, в България ще има хаос, категоричен беше Борисов, цитиран от БГНЕС.

Освен частите от лентата откриването, премиерът поканил министър Томислав Дончев да подари на опозицията и по-специално на бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров сметало, за да успее да пресметне, че правителството е успяло да усвои 13% повече средства от еврофондовете. Лидерът на ГЕРБ припомни, че от първия ден правителството е започнало да плаща високите пенсии. Решението, за които бе взето от предшествениците му от Тройната коалиция.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...