Отбелязваме Деня без Бойко Борисов

05.07.2011 | 09:41
по статията работи:
Facebook групата ядоса премиера. Видимо подразнен той заяви, че инициативата сигурно е платена. Организаторите отричат събитието да е насочено срещу ГЕРБ
Отбелязваме Деня без Бойко Борисов

Днес България отбелязва "Ден без Бойко Борисов". Инициативата в социалната мрежа Facebook събра близо 31 хил. души.

Събитието не е насочено по никакъв начин срещу партия ГЕРБ или срещу господин министър-председателя. Ние сме срещу организираната и неорганизираната медийна лакейщина и срещу това всички постижения на правителството да бъдат приписвани лично на него по подобие на другаря Владимир Владимирович Путин в братския СССР, пардон Русия, пишат създателите Атанас Палов, Валя Крушева и Камелия Енчева на стената на събитието.

Facebook групата ядоса премиера. Видимо подразнен той заяви, че инициативата сигурно е платена. В отговор тримата младежи, създали групата в социалната мрежа, заявиха, макар на шега, че чакат неговото контра финансово предложение и срещу добро заплащане биха направили "Ден с Бойко Борисов".

В неделя в интервю за БГНЕС антропологът Харалан Александров коментира, че хората са станали много чувствителни към това, което говори Борисов, а това не е било така само до преди година - две. Той доразсъждава, че случващото се, както и този "ден без Бойко Борисов", всъщност показват, че времето, в което всичко на премиера му беше простено, е в миналото.

На мене честно казано няма да ми липсва, ако не го виждам един ден по медиите. Мисля, че много хора ще си отдъхнат, изтъкна антропологът. Той подчерта, че инициативата "ден без Бойко Борисов" е много ясен сигнал към премиера да внимава какво говори и да хармонизира PR-а с реалността.

Не следя изявите на премиера и те са толкова изобилни и отвсякъде връхлитат, че не успявам и да искам, каза Александров. Той отдава изказването на Борисов за "българите, които трябва да бъдат държани здраво като кучета" на спонтанната арогантност, която повечето българи практикуват по отношение на сънародниците си и която става скандална, когато премиерът я използва.

Няколко медии заявиха вчера и днес, че ще се присъединят към инициативата. Повечето обаче посочват, че няма как да променят дневния ред на новините.

Mнение само срещу заплащане


Абсолютно невярно е твърдението, че са ни платили, заяви за вестник "Пари" Атанас Палов, който е завършил европейски социални и политически науки в Юнивърсити Колидж в Лондон. Според него в България голяма част от твърдия електорат не работи с интернет и една кампания във "Фейсбук" не е най-добрият вариант за опозицията да атакува премиера. Камелия Енчева споделя, че за нея реакцията на премиера е била изключително забавна:

Първо г-н Борисов заяви, че не знае чия е инициативата. После пък беше убеден, че на нас, организаторите, ни е платено. Когато видях интервюто, се запитах: А как може да обвиниш някого, че са му платили, когато не знаеш за каква инициатива става въпрос?" Явно в България мнение могат да имат само хора, на които им се плаща.

Самооценка

Ние създадохме чудовище - това ми каза един от съорганизаторите на шега, разкрива Камелия. Според нея това отчасти е вярно, защото много хора не са разбрали, че инициаторите нямат политически пристрастия, и че не се опитват да правят анти-ГЕРБ пропаганда или революция.

Към кого е насочена кампанията тогава? Към българските журналисти, посочват от Pari.bg.
 
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...