Бивш сътрудник на News of the World е работил за Скотланд Ярд

15.07.2011 | 10:18
по статията работи: Апостол Апостолов
ФБР започна предварително разследване срещу журналисти от медийната империя
Бивш сътрудник на News of the World е работил за Скотланд Ярд

Началникът на Скотланд Ярд комисар Пол Стивънсън ще отговаря пред британските власти за това, че в продължение на близо година постът ПР-консултант в полицията е заемал бившият сътрудник на закрития вестник "Нюз ъв дъ уърлд" (News of the World). 60-годишният Нейл Уолис, бивш заместник-главен редактор в таблоида, е арестуван вчера заради делото за незаконното прослушване на десетки известни личности, съобщи телевизия "Скай Нюз". Фирмата на Уолис почти година е консултирала Скотланд Ярд при разработването на комуникационни стратегии, допълва РИА Новости. Полицията в Лондон е прибегнала до услугите на фирмата, защото предлагала сътрудничество на цени, които са три пъти по-ниски от тези на останалите фирми в столицата.

Mеждувременно изпълнителният директор на "Нюз интернешънъл" Ребека Брукс е подала оставка, съобщи днес говорител на американската компания, цитиран от Франс прес. Това е британският клон на Нюз корпорейшън". На мястото на Брукс е назначен Том Мокбридж, генерален директор на телевизия "Скай Италия".

На фона на скандала, Рупърт Мърдок продължава да изказва увереност, че "Нюз Корпорейшън" ще се възстанови от удара, който е понесла, съобщиха Асошиейтед прес, Ройтерс и БТА. В интервю за вестник "Уолстрийт джърнъл" Мърдок опроверга информацията, че ще продаде притежаваните от него британски вестници, за да потуши скандала, като я нарече "пълна глупост". Той също така отхвърли критиките по адрес на сина му, като заяви, че Джеймс е реагирал адекватно и възможно най-бързо на кризата. Според медийния магнат някои от нещата, казани в британския парламент, са били "пълни лъжи".

Късно снощи Федералното бюро за разследване (ФБР) също е започнало предварително разследване срещу журналисти от медийната империя на Мърдок. Решението е взето след изпратено писмо на конгресмени. В него се настоява да се провери информацията, разпространена в британските медии, че сътрудници на корпорацията се опитали да се сдобият със записи на телефонни разговори чрез подкупи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....