Няма доказателства за злоупотреби от компанията "Дау Джоунс"

17.07.2011 | 09:34
по статията работи:
Независима комисия съобщи, че няма доказателства за злоупотреби от страна на компания "Дау Джоунс"
Няма доказателства за злоупотреби от компанията "Дау Джоунс"

Независима комисия, натоварена да следи за спазването на редакционната етика и почтеност във в. "Уолстрийт джърнъл", днес заяви, че не разполага със свидетелства за нарушения във вестника или компанията издател "Дау Джоунс", които са собственост на "Нюз корпорейшън" на Рупърт Мърдок, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
Комисията посочи в изявление, че не смята, че оставката на Лес Хинтън като издател на "Уолстрийт джърнъл" и главен изпълнителен директор на "Дау Джоунс"е свързана с дейностите на вестника и компанията.

Хинтън подаде оставка онзи ден в резултат на скандала с телефонните подслушвания, извършвани от някои британски вестници от "Нюз корпорейшън". Председателят на комисията Томас Брей обясни, че групата не е извършвала независимо разследване, за да стигне до заключението си. "Всичко, за което можем да свидетелстваме, е онова, което е стигнало или не е стигнало до нас. Такава е функцията ни. Ние не сме полицейско формирование", каза Брей. Той подчерта, че комисията познава голяма част от служители на вестника достатъчно добре, така че ако е имало систематичен проблем като подслушване на разговори или други незаконни дейности, комисията със сигурност би научила това.

"Явно е, че няма категорични доказателства за такива неща", добави Брей. Тези от нас, които следят печата, не са очаквали наистина специалната комисия да повлияе. Не съм изненадан, че не е извършила разследване, казва анализаторът Кан Доктър.
Специалната комисия "Дау Джоунс" е създадена през 2007 г., когато "Нюз корп." купува компания "Дау Джоунс".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...