Магистрала "Тракия" готова до "Петолъчката" до юни 2012 г.

10.08.2011 | 15:30
по статията работи:
Плевнелиев: Държавата си е поставила за цел до края на 2011 г. да договори 2,5 млрд. лв. по ОП "Регионално развитие"
Магистрала "Тракия" готова до "Петолъчката" до юни 2012 г.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев провериха строителството на лот 2 oт магистрала "Тракия". Основен проблем пред фирмите-изпълнители са мочурищата и тресавищата по трасето.

"Пътуващите към морето ще могат от следващата година да преминават по автомагистрала Тракия до "Петолъчката", увери премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията. До юни 2012 г. ще бъдат изградени изцяло двата лота от Стара Загора до Ямбол и 18 км от лот 4 (Ямбол - Карнобат).

Над 1/3 от отсечката Стара Загора - Нова Загора е асфалтирана и предстои да бъде добавен износващия слой.

В момента се работи по възстановяване на напоителните системи, които 22 години са били занемарени и сега създават проблем при изграждането на лот 4, съобщи Икономически портал на регион Стара Загора.

Ресорният министър Росен Плевнелиев определи като "абсурд" изграденото кръгово движение на магистралата край Стара Загора и обясни, че вече се преустройва в пътен възел и до месец и половина ще бъде готов.

В ход са отчуждителни процедури за изграждане на седем километра пътна връзка между автомагистрала "Тракия" и Стара Загора, предаде БТА. До края на октомври тази година ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на новия проект, за който е осигурено финансиране от правителството.

"Получаваме редовно сумите по договор от регионалното министерство и се разплащаме с работниците и подизпълнителите", увери инж. Цветан Цонев, изп. директор на "Трейс", изпълнител на лот 2 от автомагистралата. Той заяви, че изпълнението на проекта върви успешно. На изпълнителите на обектите до момента са изплатени 135 млн. лева, като се спазват всички срокове.

По време на инспекцията министър Плевнелиев коментира още, че държавата си е поставила целта да договори по ОП "Регионално развитие" до края на 2011 година 2,5 милиарда лева и да разплати 1 милиард лева. 94% от българските общини работят по Оперативната програма.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...