Зам.-министърът на регионалното развитие Георги Прегьов подаде оставка

20.09.2011 | 14:02
по статията работи:
В молбата до премиера се посочва, че напуска по лични причини
Зам.-министърът на регионалното развитие Георги Прегьов подаде оставка

Министър - председателят Бойко Борисов прие днес оставката на заместник - министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

В молбата си до премиера Прегьов посочва, че желае да напусне поста, поради лични причини, съобщи правителствената информационна служба.

Георги Прегьов е заместник-министър от август 2009 година. Тогава той влезе в екипа на Росен Плевнелиев, а в регионалното ведомство ресорът му беше Дирекцията за национален строителен контрол, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Дирекция "Инвестиционни дейности", Дирекция "Технически правила и норми".

На 4 септември Росен Плевнелиев бе посочен за кандидат за президент на ГЕРБ. Той подаде оставка като министър на регионалното развитие и оваканти поста на 7 септември. На неговото място бе назначена заместничката му Лиляна Павлова, която отговаряше за усвояването на европарите. Неин наследник пък е досегашният областен управител на Ловеч Николай Нанков.

Министър Павлова заяви, че както и досега строителството на пътища ще бъде приоритет в работата на ведомството, предаде Dariknews.bg.

Междувременно стана ясно, че ОП „Регионално развитие" е шампион сред оперативните програми. Тя е отличник както по договорените, така и по разплатените средства.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...