Кирил Рашков е задържан*

28.09.2011 | 09:12
по статията работи:
Повдигнати са му обвинения за заплаха за убийство, за което може да получи 6 години за затвор. В Асеновград готвят протест срещу шефа на полицията
Кирил Рашков е задържан*

*Информацията е актуализирана към 18.15 ч.

Кирил Рашков - Цар Киро е задържан снощи в Пловдив, съобщи за Дарик радио директорът на пловдивската полиция ст. комисар Тодор Чонов. Повдигнати са му обвинения за заплаха за убийство, за което може да получи 6 години за затвор. Заканата е отправена към лице от село Катуница.

Арестът на Рашков е по подадена жалба срещу него на 23 септември. По случая работи Районна прокуратура - Пловдив. Скандалният ром първо е бил на преглед в пловдивската болница и след 22:30 снощи е бил задържан. Впоследствие стана ясно, че обект на прегледа е било сърцето на пациента.

Състоянието му по медицински стандарт е налагало извършване на инвазивно изследване, за да се докаже дали наистина има нарушение на кръвоснабдяването на сърцето. Рашков обаче е отказал медицинския тест и хоспитализацията. От клиниката по кардиология в УМБАЛ "Свети Георги" обясниха, че преди време на въпросния пациент вече е правен байпас и са му поставяни стентове.

Рашков е с мярка "72 часа задържане под стража". Според информация на "Хоризонт" в петък прокуратурата ще иска постоянно задържане.

Не съм убеден, че жалбата е от 23 септември. Предположих го хипотетично, защото има няколко такива документа. Не знам точно по кой от документите е образувано досъдебното производство, каза по-късно в предаването "Преди всички" главен комисар Калин Георгиев. 

Главният комисар на МВР коментира и готвещия се протест в Асеновград срещу шефа на полицията. Според жителите на Катуница той не е реагирал своевременно на жалбата:

Не знам какво разбирате дали е реагирал, или не е реагирал своевременно. По една от жалбите има съставени предупредителни протоколи на двете страни. Имало е доста случаи, по които не могат да бъдат образувани досъдебни производства, защото те са несъществени сами по себе си. Някои от тях са докладвани в прокуратурата и прокурорът е отказал да образува производство. 

Междувременно стана ясно, че Окръжна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство срещу Цар Киро заради непогасени данъчни задължения в периода 2004-2011 г. Действията са предприети след сигнал от НАП-Пловдив от 27 септември. Задълженията на Рашков са в особено големи размери, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов.

На 23 септември микробус прегази 19-годишния Ангел. В превозното средство пътували приближени на Кирил Рашков. Автомобилът е бил управляван от 55-годишния Симен Йосифов. Часове след това почина и 16-годишният Павел. Тези случаи провокираха напрежението в Катуница и искането Кирил Рашков да бъде изселен.

Как премина нощта може да прочетете тук.

Кирил Рашков е роден в пловдивския кв."Столипиново".

През 1984 година той е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над 2 милиона лева. Изпратен е в лагер на остров Белене. Преди ареста си основава фабрика за балони.

Преди 1989 година Цар Киро има седем присъди, за които е осъден общо на 30 години затвор.

След 10 ноември 1989 година Кирил Рашков регистрира първата си фирма за алкохол "Цар Гого". Вдига завод край село Катуница. През 1993 година е арестуван заради производството на фалшив алкохол. След проверки в Катуница в склад, нает от него, са открити 126 тона спирт и 140 кашона с ракия-менте, 200 000 бутилки и 14 нелегални машини за бутилиране на алкохол, припомня Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...