Взривиха колата на журналиста Сашо Диков

14.10.2011 | 08:56
по статията работи:
Шефът на Канал 3 заяви, че не е получавал никакви заплахи
Взривиха колата на журналиста Сашо Диков

Автомобилът на журналиста Сашо Диков беше взривен снощи около 22.00 часа на паркинга пред блок 259 в столичния квартал „Гоце Делчев", където живее шефът на Канал 3. Няма пострадали при инцидента. Нанесени са материални щети по сградата, пред която е бил паркиран автомобилът. Взривът е бил поставен пред предната лява гума на колата "Форд Фокус".

"Жив съм, нищо ми няма. В 22.00 часа гръмна колата. Тя беше паркирана пред жилището, в което живея. Чу се силен гръм. Това е служебната ми кола, която карам от пет години. Пострадала е най-вече предната част на автомобила. Шофьорската врата е доста изкривена, задната броня е отхвърчала на 10 метра", разказа Диков за Дарик радио.

Той добави, че не е получавал никакви заплахи: „Колкото и неубедително да звучи и неправдоподобно, но не са ми отправяни предупреждения".

Спортният журналист каза още, че няма никакви предположения кой може да е взривил автомобила му и по какви причини: „Нямам, защото ако имам, то трябва да имам сериозни съмнения и доводи. Поне сериозни такива предположения, за да кажа каквото и да било в тази ситуация".

Пред bTV Диков каза, че интерес от инцидента имат противниците на сегашната власт. По думите му не е случайно, че взривът се случва в ден, когато на посещение у нас са председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, шефът на европарламента Йежи Бузек и представители на ЕНП.

"Тепърва ще се уточнява какъв е видът на взрива, това ще стане ясно след като бъдат готови експертизите", уточни пред Агенция "Фокус" директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"Количеството тротил не е съвсем малко, заложен е около 1 кг взривно вещество, но все още не може да се каже видът му", заяви изълняващият длъжността министър на вътрешните разботи и зам.-министър на МВР Веселин Вучков.

"Взривът е бил достатъчно силен, но дали е направен с цел сплашване или с друга ще, все още МВР не може да каже все още, но този акт трябва да бъде строго осъден", категоричен беше зам. - вътрешният министър.

Вучков има съвсем бегла информация по какъв начин е бил задействан взривът, но не пожела да я сподели.

На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР. "По случая е образувано досъдебно производство, издирват се извършителите, както и очевидци и свидетели", каза главен комисар Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...