Публикуван е докладът за ОВОС за "Бургас-Александруполис"

23.11.2011 | 13:05
по статията работи:
На следващ етап МОСВ ще публикува и разширеното нетехническо резюме за целия нефтопровод
Публикуван е докладът за ОВОС за "Бургас-Александруполис"

Министерството на околната среда и водите публикува доклада за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за нефтопровода "Бургас-Александруполис" в участъка на българската територия. Докладът може да видите тук.

От МОСВ съобщиха, че на по-късен етап ще публикуват и разширеното нетехническо резюме за целия нефтопровод от Бургас до Александруполис, както и доклада за ОВОС за участъка от нефтопровода на гръцка територия, след като двата документа бъдат предоставени от възложителя "Транс Болкан Пайплайн Б.В.-клон България" и от гръцката страна.

МОСВ определи като засегнати всички общини, през чиято територия се предвижда да премине трасето на нефтопровода (Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Камено,  Средец, Болярово, Елхово, Тополовград и Свиленград), съвместно с които възложителят да организира срещи за обществено обсъждане.

Задължение на компанията е да предостави на тези 10 общини екземпляри на хартиен носител от доклада за ОВОС с всички приложения към него за трасето на нефтопровода на българска територия и окончателния вариант на нетехническото резюме на български език за цялото трасе на нефтопровода за българска и гръцка територия.

МОСВ препоръча на възложителя при организирането на срещите за обществено обсъждане да бъдат уведомени и кметовете на съответните засегнати кметства на населени места за датите, часа и мястото на обсъжданията, както и при възможност да им бъде предоставена на  електронен носител документацията по ОВОС и окончателният вариант на резюмето за цялото трасе на нефтопровода.

След организиране на срещите за обществено обсъждане съобщението ще бъде оповестено и чрез интернет страницата на МОСВ.

Резултатите от обществените обсъждания ще бъдат от изключителна важност за приключване на процедурата, обсъждане от Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС) и вземане на решение по ОВОС от министъра на околната среда и водите. Съгласно българската нормативна уредба министърът на околната среда и водите следва да се произнесе с решение по ОВОС в срок до 45 дни след последната среща за обществено обсъждане.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...